Soms doe je iets wat enorm goed lukt. Mooi opdracht binnen halen of snel een schip lossen. Of je bedenkt een fantastisch idee. Noem het een Eureka moment. AEP (Amercan Electric Power) had ook zo’n eureka moment. Dit Amerikaanse bedrijf vervoert goederen over de binnenwateren van Amerika. Zij hebben een test gestart met de Mobil Delvac 1 ESP 5W40. Hierdoor waren zij in staat olieverbruik, en afgewerkte olie afval met gemiddeld 80% te verminderen. Maar misschien nog mooier, de olieverversingstermijn is verlengd naar 5.000 uur. Gemiddeld is die 500-1.000 uur. Dus 5-10 keer zo lang met één olie!

Ik doe graag zo’n test met mijn schip

Keuze voor kwaliteit

Bij de keuze voor motorolie wordt vaak gekozen voor een 15W40. Een hele goede keus en vaak ook voorschrift door de fabrikant. AEP draait daar ook prima op. Toch hebben zijn ze op een gegeven moment de uitdaging aangegaan en zijn ze overgestapt op de Mobil Delvac 1 ESP 5W40, in een bepaald schip. Een synthetische olie, die beter bestand is tegen voornamelijk extreme omstandigheden.

Het ging om 2 specifieke motoren: de Caterpillar 3508 en de John Deere 4045. Een mooie test op verschillende motoren.

Het topresultaat voor Caterpillar 3508 en John Deere 4045

Overweldigend! Het mooiste resultaat is wel de olieverversingstermijn. Met de Mobil Delvac 1 ESP 5W40 bleek het mogelijk om deze termijn 5-10 keer zo lang te maken. Naar 5.000 uur! Normale verversingstermijn voor de het geteste schip is ongeveer 500-1.000 uur, afhankelijk van de motor. Dit betekent automatisch veel minder oliegebruik en ook veel minder afgewerkte olie. Ook goed voor het milieu.

Ook bleek de downtime te verlagen met de overstap naar deze olie. Dit heeft voornamelijk te maken met de hoge kwaliteit van de olie. Dus veel langer gebruik maken van de olie, en tegelijkertijd beter beheer van de motor.

Dus, een langere standtijd, voor de Caterpillar 3508 en John Deere 4045! En daarnaast ook nog minder onderhoud. Een topresultaat! Goed voor de portemonnee, en duurzaam in gebruik!

Nog meer testen in ontwikkeling

We zouden graag nog meer veldtesten met schepen en motoren uitvoeren om besparingsmogelijkheden te onderzoeken. Door de olie gedurende de gehele looptijd van de test te monitoren, wordt er vertrouwen gekweekt in deze nieuw voorgeschreven olie. En door lagere belasting van de keerkoppeling wordt deze duurzamer gebruikt.

Wanneer u interesse heeft om ook samen een test aan te gaan, laat dat gerust weten. Dan kijken wij graag mee wat wij bij uw schip, uw motor, en in uw situatie voor u kunnen betekenen.

Mobil Delvac 1 ESP 5W40 olieverversingstermijn 10x zo lang.png